Eva Björnström
 Jag är född och uppvuxen i Karesuando med en hantverkande släkt att brås på. Jag och min syster tillbringade mycket tid i vår källare där vi stöpte ljus, hade långbänk för tovning, mörkrum för fotoframkallning, snickeri  och en skjutbana.Idag bor jag i Karhuniemi, 3 km norr om Kiruna. Här arbetar jag i min verkstad med fjällen i bakgrunden och skogen bakom knuten, den plats som ger mej mest inspiration och nya ideér.

 Att emaljera på metall ger variationen i att jobba med det mjuka följsamma emaljpulvret med alla färger och den hårda metallen. Processen med emaljering  handlar om att blanda färgpulver, applicera det på metall antingen genom att pudra eller måla det  på metallen, det kräver också oftast flera bränningar.
 Att jobba med glas har lite samma känsla som vatten, med ljusverkan och spegling. Glaset ger så många möjligheter till variation, det kan vara skirt eller grovt, slätt eller med struktur, klart eller färgat. Tekniken jag använder mest kallas ugnsformat planglas, jag gjuter också glas i egentillverkade formar. För att skapa fina strukturer i glaset använder jag formar av sand och gips men även metall och betong för effekter. Processen kräver flera bränningar och efterarbete som slipning och blästring av mönster.